Известие

Collapse
No announcement yet.

Сдобих се с 156 1.8 !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сдобих се с 156 1.8 !

Здравейте хора, притежатели на Алфа Миналата седмица и аз се присъединих към вас. Взех е за 6 хилки от пловдив. Цената е нисичка поради следите от ПТП (леки разлики на оттенъка на боята на предния калник и врата). Иначе колата е в доста добро състояние:боя, салон, ходова част. Доста попрочетох из форума, но все пак искам да споделя и моите (макар и обичайни) болежки по автомобила:
    1. Разбрах че е удряна по боята и на места (например под капака, около тапата на носача) има следи от шефове. Като цяло купето е добре(не е усукано), защото няма вибрации и не дърпа при висока скорост. Та мисълта ми е, какви проблеми могат да възникнат в бъдеще.
    2.На ниските обороти 1500 - 2000 се усешта придърпване(той и съединителя е доста рязък), а когато освободя от скорост оборотите играят 500-1500, но на място се застопоряват на 1000
    3.Има ли в крайна сметка смисъл от тези греси за смазване на тампоните, защото и на мен отпред ми прискурцва.
    4.Свети ми индикатора на airbag-а. Рових жици, кантари и т.н., но не мога да намеря тоя управляващ блок(някъде до предпазителите под волана).
    5.Проблема с температурата: градско 80-90 при по висока скорост пада на 70. Някои казват че дори след като сменят термостата и датчика проблема остава. Да рискувам ли да сменям?
    Благодаря ви предварително! Ще помагам и аз с каквото мога!
    ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Здрасти пич. Мога да ти кажа, че при мен проблемите са абсолютно, ама абосолютно същите.

И при мен температурата градко е 90, а извън града при висока скорост пада на 70.

Оборотите и при мен са така. Щом освободя от скорост падат под 1000 и после се връщат на 1000 и стоят така.

И при мен тампоните поскръцват.

Свети ми индикатора на ейр бега.

Единствено с което не си съвпадаме са следите от удар. При мен няма такива

ЕДИТ: Мисля, че проблем може да се нарече единсвтено Ейрбега.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега първо честито

За всичките неща има писано доста, но като гледам ако не се сменени консумативите, можеш да си приготвиш 1500 лв за постягане на колата и да знаеш, че всичко и е наред.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Просто ела на някоя от срещите и ще ти обясним някои неща,имаме156 идва редовно.
        Alfa 145 1.8 T.SPARK 97
        Lancia Libra 1.9 jtd SW

Comment

юхуу нарастваме :P

Comment

4. Просто от любопитство какво ще стане като откриеш управляващия блок? Една идея може да ти прозвучи нестандартно, налудничево и 100% досега никой от форума не го е предлагал ама що не отидеш на диагностика. Току виж случайно ти казали защо ти свети еърбега.

5. А дали да рискуваш да караш с повреден термостат?
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Абе нито едно от нещата които пишеш не ми изглеждат много нормални. При мен температурата винаги си е била закована на 90, а игра на оборотите имаше само в началото, почистване на дроселовата клапаоправи нещата, но примен оборотите мърдаха с малко, не от 500-1500.
              Иначе честито, колата се оказа доста по здрава от колкото предполагах, други коли с подобно каране много по бързо са стигали до сериозен ремонт.

Та най-добре отивай да ти я оправят.

Comment

Re: Сдобих се с 156 1.8 !

Първоначално публикувано от inj_petkov_84
                5.Проблема с температурата: градско 80-90 при по висока скорост пада на 70. Някои казват че дори след като сменят термостата и датчика проблема остава. Да рискувам ли да сменям?
                Благодаря ви предварително! Ще помагам и аз с каквото мога!
                Не знам къде си чел, че след смяна на термостата и датчика проблема остава, но на мен ми се струва невъзможно. Смени ги защото когато мотора работи на по-ниска от работната температура (90С) се износва повече и смазването не е толкова добро. Провери си перката дали се включва при изгасена помпа на климатика преди да е стигнал 90С мотора.
                Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Благодаря на всички за изказаните мнения . Ходих в един сервиз в Стара Загора - Примотек, които обслуйва итал. коли. Мисля ча работят с качествени чаркове. Направиха ми калкулация на пурвоначално обслуйване - масло 5 л. Селения 20К; вуздушен, маслен, климатик - филтри; двата ремъка с двете обтяжни и паразитни ролки и гарнитура на главата (това ми се стори странно, защо се сваля и сменя) = около 650 лв. (100 от които за труд). Отделно мисля да сменя термостат за 50-60 лв. и 30 лв. диагностика. Как ви се струват цените и подбора на частите за смяна?
                  П.С. Може и да се престраша за напред да доида на срещите, защото Алфа марката придоби вече сантиментална стоиност за мен
                  П.С 2 - За управляващи блок на airbag-а едното решение е да проверя дали до него достига захранване, ама диагностиката по добре ще каже.

Comment

гарнитура на главата
                    Че това от кога е косуматив
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ами именно... казаха нещо от сорта, че като сваляли ролките сваляли и нея... б*си!?

Comment

Опс! Значи гарнитурата е била на клапаните. А облужването е както следва:

-Масло ДВГ selenia 20k - 4л. - 62.40 + 1л. - 16.12
                        -К 1035 - климатик ф-р - 15.00
                        -P 3300 - маслен ф-р - 12.9
                        -AR 318/1 - въздушен ф-р - 14.8

За единия ремък:
                        - CR 1821 - обтяжна ролка 112.71
                        - 4083x24 ангр. ремък 62.7
                        - CR 1828 паразитна ролка
                        - 53710-41 гарнитура клапани 65.38

За другия ремък:
                        - CD 3267 day обтяжна ролка 80.8
                        - CR 1446 паразитна ролка 38.93
                        - 6 PK 1854 "едиси какъв ремък" ремък 25.17

Има ли някой представа за марките на тези стоки или как и каде мога да проверя това в i-net. Ако не така и така утре ще разбера и споделя
                        . И все пак каква е ползата от смяната на тая гарнитура?

Comment

като знам,че и на мен ще ми се наложи да сменям всичко това...как вървят цените във Варна,някой знае ли
                          2000 г. 1,8 TS

Comment

Честито колега!!!! Със здраве да си я караш.
                            Гарнитурата се сменя, защото при смяна на ангренажа се отваря част от двигателя за да се поставят специални пети (доколкото знам на валовете), с които се постига правилно зацепване.
                            ALFA 147 1,6 TS 120hp 2002г.

Comment

Re: Сдобих се с 156 1.8 !

Първоначално публикувано от inj_petkov_84
                              ...Проблема с температурата: градско 80-90 при по висока скорост пада на 70. Някои казват че дори след като сменят термостата и датчика проблема остава...
                              Абе хора, защо смятате, че това е проблем Естествено, че при висока скорост ще падне температурата, заради насрещния вятър. Особено през тоя сезон. А в града, при ниска скорост е нормално да си е 90.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X